De karbonades met een scherp mes als een envelop open snijden en vullen met een plak ham en een plak kaas. Het geheel met een cocktailprikkertje weer dicht maken. Kruid de karbonades met peper en zout en bestrooi ze met bloem. Haal ze vervolgens door de paneermeel. Stevig aankloppen.
Bak de karbonades daarna in 2 eetl roomboter goudbruin aan beide zijden. Zet het vuur niet te hoog anders verbrand het paneermeel.
Maak in de tussentijd de sperziebonen schoon en kook ze beetgaar in weinig water met wat zout. Giet ze daarna af en schud ze met een klontje boter. De aardappelschijfjes goudbruin bakken in de rest van de roomboter.
Als de kaas uit de karbonades begint te lopen zijn ze klaar. Leg ze op de borden en serveer ze met de sperzieboontjes en gebkken aardappeltjes.
Bereidingstijd 20 minuten.
Tip:
Vervang de karbonades door kipfilet of kalkoen.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |