Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Cotelet de porc cordon bleu (gepaneerde ribkarbonade, gevuld met ham en kaas)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 ribkarbonades
4 plakken ham
4 plakken jongbelegen kaas
3 eetl bloem
2 losgeklopte eieren
8 eetl paneermeel
cocktailprikkertjes
500 gr sperziebonen
1 zakje aardappelschijfjes (Peka Pommes Naturel)
3 eetl roomboter om in te bakken
4 eetl kerrie/ananassaus (Calvé)
versgemalen peper en zout

Bereiden

De karbonades met een scherp mes als een envelop open snijden en vullen met een plak ham en een plak kaas. Het geheel met een cocktailprikkertje weer dicht maken. Kruid de karbonades met peper en zout en bestrooi ze met bloem. Haal ze vervolgens door de paneermeel. Stevig aankloppen.
Bak de karbonades daarna in 2 eetl roomboter goudbruin aan beide zijden. Zet het vuur niet te hoog anders verbrand het paneermeel.
Maak in de tussentijd de sperziebonen schoon en kook ze beetgaar in weinig water met wat zout. Giet ze daarna af en schud ze met een klontje boter. De aardappelschijfjes goudbruin bakken in de rest van de roomboter.
Als de kaas uit de karbonades begint te lopen zijn ze klaar. Leg ze op de borden en serveer ze met de sperzieboontjes en gebkken aardappeltjes.
Bereidingstijd 20 minuten.
Tip:
Vervang de karbonades door kipfilet of kalkoen.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Varkenhaas met rode wijnsaus
Koolraap met varkenhaas
Karbonade in tomatensaus
Varkensfilet met whiskyjus
Roergebakken varkensvlees met pecannoten en perzik

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes